Julafton

Haha. Sa otroligt mobbat.
Vi har en plasttomte med gigantisk pussman alla barbara och lite glitter bland palmer och sand. Morgonen inleddes klockan sex i ottan med en loptur som skulle ta plats vid stranden men eftersom att de glada svenskarna inte hade sa stor pejl pa tidvattnet sa lag det visst ett hav dar imorse, det blev inne i byn tillsammans med resten av lokalbefolkningen. Nu ska vi mingla runt lite i stone towns grander och kopa lite krims och krams, brickabrack, till julklappsutdelningen och middagen pa hotellet ikvall. Hoppas snon gnistrar och det ar vitt och kallt!
Ho ho.

segt internet fick precis en helt ny innebord

Ett innebord

Jaha, jaha. Nu har det typ gatt en halvtimme och jag har knappt lyckats komma in pa facebook, haha detta ar aven ett internetcafe som skyltar med superfast broadband. Hade formodligen gatt snabbare om jag gick hem och meddelade mig istallet. Charmigt ar det i alla fall. Ungefar lika charmigt som att allting har tar hundra ar att genomfora, maten kommer nar den kommer, elen forsvinner nar den forsvinner och kommer tillbaka nar den gor det. Allting inbaddat i lite taktfast jordtrummande. Vi har vildssvin pa campingen, duschen ar ett ombyggt gammalt stall med en frasch odor av gammal hastskit och aporna leker i traden. Victoria Falls, som staden heter efter fallen ar aven staden som gud glomde att tilldela vaxel. Nar man handlar pa stormarknaden och betalar med amerikanska dollar, vi kan saga tio, och koper for atta och sjuttiofem, sa far man tillbaka ett papper, som en gang varit en dollar men numera ar en brun poros massa dar man mojligtvis kan skonja en skugggestalt om man kisar. Resten far man i tuggummin, eller man kan aven fa mojlighet att valja klubbor om man har tur.

Zimbabwe ar Zimbabwe. Man har fin nationalkansla och respekt for den lokala valutan nar man gar och saljer den till turister pa gatan, ar nu agare av 10 000 000 zimbabwiska dollar. Fancy pants. Killen fick mina overblivna skrappengar fran tidigare land till ett varde av cirkus fyra svenska riksdaler. Mugabe gor ett fint jobb med inflationen.

Igar forsrande jag zambesifloden i en liten gummibat och ikvall ska vi ut och aka sunset cruise. Bleblo. Nu ar internet slut och jag checkar ut. Hoppas att ni inte fryser ihjal dar uppe...?