nu flyger jag hem till tallarna


hej jag heter ebba och jag är den människa som är mest less på hela vår planet. denhär dagen sög =) dubbelt upp.

sög eran dag också? PÖzzz

ÄPPELCIDERVINÄGER OCH MÖGEL

någon som vill donera mig en ny njure? den som vill kan få mina för de SUGER BAJS. just det - B . A . J . S . det finns INGET hopp, jag ska ta en bordskniv och operera in två kidneybönor istället så vi får lite liv i luckan! i detta ögonblick börjar min nya renlevnadsfas som innebär att jag ska dricka vatten som en kamel och kissa så fort jag känner minsta antydan till nöd - om jag så ska släpa omkring på en portabel bajamajja. tömde tesco på äppelcidervinäger idag och jag tänker inte ge mig förrän mina njurar skrattar, skriker och vrider sig av lycka. jag ska börja lyssna enbart på enya och valsång. hårnät och kattmat. i solemnly swear. hej då livet - hej njure


London Fashion Week

Jag vet från säkra källor att om jag skulle göra en läsarundersökning rörande den trogna skaran av mina bloggläsare så skulle ungefär femtio procent bestå utav fäder. Det berör. Jag satte mig ner och funderade på vad det är som berör just fäder och jag kom fram till följande; mode! Därför handlar dagens inlägg om just det.

Ida är här och ger mig en djup inblick i livet som modell. Jag har lärt mig följande; för att lyckas som modell måste man vara förbaskat duktig på att byta skor och saknar man lokalsinne kan man skjuta sig själv. Jag var igår på circus femhundra aldrig tidigare besökta platser och då har jag trots allt åkt runt en hel del under mitt halvår här. För att en casting skall få kallas en casting måste den också vara på en plats som uppfyller följande kriterier; femtiotvå trappor upp, på en adress som saknar adressnummer och sist men inte minst; Det får absolut inte finnas någon lapp som avslöjar den hemliga platsen! Man må säga att modeller inte har så mycket bakom pannbenet men det är en ren och skär lögn. Modeller är superhjältar. Alla ingredienser finns där; Exeptionell omklädnadsförmåga, är à jour 24-7 och är väl bekanta med de mest skumma platserna i all världens storstäder. Imponerande. Arbetar även under hemliga täckmantlar, vid besök i Harrods personalingång rörde vi oss mellan metalldetektorerna med daypass som tydligt förklarade att vårt ärende var inom området Recruitment and Declaration. Gårdagens höjdpunkt var helt klart när jag skulle mingla i ett sterilt, vitt rum bland tio fotografer och övermedvetna modemänniskor som passionerat diskuterade och analyserade över champagneglasen medan min enda vän sitter och poserar på ett masonitblock. Ebba vinner, utan konkurrens, priset för mest malplacerade människan 2009. Och som hon gör det.

Det firar vi med en öl.


ja... nä... ahmen ned till rampen?

ssstyyggggt




in heaven there is no beer thats why we drink it here

Det känns som att det enda jag egentligen skriver om är min chef och jajjemen det är för att han är den finaste halvskalliga britten på hela den här ön. Måste sprida mitt finaste ögonblick. Graham mysman, har börjat ge mig presenter hit och dit. Inte de mest exklusiva utan mer i samlarglas från Macdonalds klassen, men det är tanken som räknas och inte minst bortgivarlyckan i hans blick. Han blir som tafatt och skakis som om jag vore hans första kärlek på dagis typ. Hursomhelst, sen han upptäckte att vi har passion för mörk choklad gemensam så har han börjat guida mig runt i det tillgängliga utbudet här. Vi började stenhårt med det, enligt honom, absolut bästa märket nämligen Green and Blacks organic. Deras sjuttioprocentiga är också verkligen himmelriket men som Graham också påpekar ganska dyr. 80 p för en minibar. Igår och idag så har jag jobbat till fem vilket är mer än vad jag brukar och Graham har varit helt förtvivlad över mängden rum ...och speciellt då när det blev så mycket två dagar i rad. Jag har verkligen försökt förklara för honom att jag vill jobba och att jag uppskattar att få mer rum men han slår bara dövörat till och börjar prata om vädret. Så idag så sa han kring ett att han hade köpt en present till mig och att jag skulle påminna honom innan jag gick hem så att jag inte glömde den. Jag städade klart och hade glömt bort det när jag väl skulle hem och precis när jag är påväg ut så ropar han i mig och harklar sig och ser allmänt osäker ut.

Ebbaarr I saw it in the shop and i thought of you. I think you will like it.

Fram sträcks en papperspåse och jag blir fullkomligt knäsvag när jag plockar ut en ask med Green and Blacks organic samlarbox. Mörk choklad med körsbär, chili, ginger etc. Svindyr med tankepå att bara en bar är dyr. Sen börjar han en kvarts ursäktande om mängden rum och att jag måste gå hem och spendera kvällen med att äta choklad (själv är han på en diet så när jag frågar om han vill ha en så tackar han nej).  Jag dör.  Denna trip kommer sluta med att jag gifter mig med Graham. Han må vara typ fyrtiofem plus och inte ha en rak tand i munnen samt en ganska ofta synlig och imponerande buttcrack men alla har vi ett pris och mitt är Green and Blacks organic. Bara så ni vet när jag inte kommer hem.

svenska mysterier

S: Ebbarr what is aggggga in swedish?
E: Öhm, aga?
S: Aga, yes.
E: Öööh well, aga is sort of when you hit someone, I think mainly its when you're hitting children?
S: ...?
E: ....?!??!
S: No its not, it's supposed to be some kind of fruit or vegetable. It's in a food quiz. Listen:

My name is Aktiebolaget Gasackumulator. Im Swedish and i get hot. What am I?

E: ...? Its no fruit or vegetable for sure. It has something to do with a company. Aktiebolag means a company thats on the stock market.
S: Aha I see so you're into the stock market?
E: No but..
S: How do you say that again?
E: Aktiebolaget Gasackumulator
S: Äktajbål-a-gättt Gäääs ackyoumjulaejsjån
Varvid min chef kommer in.
G: Ebbarr, what is aga in swedish?
E: Its when you're hitting children
G: What?! No its some kind of vegetable.. or fruit.
E: Well, no its not.
S: Actually i think its supposed to be very spicy since the clue is "Im swedish and i get hot". Maybe after you've been cooking it..? Ebbarr what is it?
G: Ebbarr, how do you pronounce that. Äktaje..
E: Aktiebolaget Gasackumulator
G: Swedish people are actually from Mars.
S: But the answer is supposed to be 'an aga' and this is a food quiz so it has to be some kind of food thing.
G & S: Ebbarrrrrr what is an aga?
G: You're not really swedish are you?
S: Some kind of nut maybe..?
G: Ääk-taj-båål...
E: No listen! its a company that makes something and Aga is the intials of Aktiebolaget Gasackumulator
S: Äktajbål-a-gättt Gäääs ackyoumjulaejsjån! I'm gonna google it.
G: ...
E: ...
S: Oh! It's a cooker. Aga is a cooker!
G: Oh an Aga! I know about them, its one of those heaters for posh peolpe that you can have in your country house to warm the place up. Very expensive.
E & S & G: Ahaaaa..
S: ...
G: ...
E: ....
E & S & G: Why is that in the food quiz..?!?!?!?

Tre timmar senare.
S: Ebbarr how's this: Akktiäbålååget Gåaaasakkumulatårr

Den där indiern kommer lära sig svenska på nolltid.

polis polis potatismus

imorse kom det en polis och knackade på vår dörr klockan nio. jag öppnade glatt ovetande i pyjamas och började omedelbart kallsvettas som ett djur när jag fick för mig att de är vår snussmuggelverksamhet på spåren. dock var det bara värt en liten platt ful hatt. men "hellre arresterad än deprimerad" som vi brukar säga. ja just ja, i helgen skumpade jag hem i en cykelvagn (ÄNTLIGEN!) med manu chao som chaufför och ewan mcgregors profil vid min sida. vill bara berätta att de där cykelvagnarna är sjukt räser och att efter sex månader kan jag nu äntligen kryssa det i min lista

vem ska se rocky horror picture show?!?!?!?! på rikt!




och flummiga bulle javisst! (ebba s 04.30)


jag har bärplockarnostalgi. seriöst vad är det med hösten som gör att man blir till en enorm pumpande köttbit av sentimentalitet? jag blir som en liten sprätt med bikupa i magen när det är sånnahäraö klara höstmornar med sol och nypmigikindensåjagblirliterosigomkindernaluft. hösten föddes typ här i Ltown. Den är massiv och den är när den är som bäst. Typ på min födelsedag tusen år sen när vi gick på haga och hade temadag på gammlia och rönnbären skrek och luften var knaprig av skare och mamma hade gett mig ett rör med dumle snacks. def lycka. den känslan fast fem dagar i streck är nästan outhärdlig, jag kommer sprängas snart.

för övrigt läser jag popular music av mikael niemi, uphittad på second hand och jag tänkte att va fan, jag har ju inte läst den så det kändes som ödets nyck. dock misstänker jag att norrland beskrivs bättre på svenska.

faktum tre i detta intressanta inlägg blir rörande lancelot. han kommer ju alltid vara och förbli mannen.

you just sort of wasted my precious time

robert zimmerman dylan bob zimmer robert bob dylan robert bob dylan zimmerman

det regnar. jag är sentimental och har tydligen gett mitt nummer till femtio olika randoms i helgen... som jag inte vill prata med. idag gjorde jag den godaste soppan till middag och det var ungefär dagens höjdpunkt. jag hade tänkt åka till hampstead eller nått annat inspirerande men som vanligt när jag har min lediga dag så regnar det. slutstationen blev photografic gallery som hade en alldeles förtjusande liten utställning om läsning och national portrait gallery som huserar bob dylan pics från europaturnén 66. det är nog ganska ensamt att vara bob dylan. köpte nästan en filosofibok. känner mig otroligt obildad nu när alla utbildar sig till höger och vänster. funderar på att skriva en bok. det skulle vara koolish. nu ska jag gå och köpa enpundscrunch








jag rekommenderar helhjärtat notting hill carnival. galejt.

inte första gången jag känner att jag lägger ned allt som har svenskhet att göra och bara dansar på savannen i bastkjol i eldlågornas sken resten av livet. skulle vara nått det. vita män och stora trummor går inte ihop. svarta män och snoppdansen är ett faktum. afrikanska rumpor är också ett faktum. igår var det dessutom om en polis, on duty... med storhatten och allt, som viskade "lovely" i mitt öra när jag gick förbi. det raserade grundvallen i mitt förtroende för den behattade brittiska poliskåren. skämmes.

"jag är så full så att om jag skulle vara med i ett hundrameterslopp så skulle jag komma först för att jag var så full att jag trodde att jag var först" anja punkt =)